Green Pasta Salad


Δροσερή, γευστική, πράσινη σαλάτα ζυμαρικών.


Υλικά:
1/2 ματσάκι φρέσκια ρόκα 
ταλιατέλες με Λουίζα (θα τις βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα - μπορείς να αντικαταστήσεις με πολύχρωμες πένες) 
goji berry και σουσάμι (για τη διακόσμηση)

Για το dressing:
1 κ.σ. λάδι 
1 κ.σ. βαλσάμικο 
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γ. μέλι 
1 κ.γ. μουστάρδα 
πιπέρι
χυμό από μισό λάιμ 


> Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 
> Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 
> Πλένουμε καλά τη ρόκα, τη στραγγίζουμε και τη κόβουμε. 
> Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
> Σε μια μπασίνα βάζουμε τη ρόκα με τα ζυμαρικά, ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
> Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγο goji berry και σουσάμι.


Tip > για το dressing, αντί του μπλέντερ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα γυάλινο βαζάκι όπου θα βάλεις όλα τα υλικά μαζί, θα το κλείσεις και θα το ανακαινίσεις καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Η ρόκα σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα, γευστικά και διατροφικά. Όλη η μαγεία κρύβεται στο dressing. 
Μη ξεχάσεις να το δοκιμάσεις!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις