Pasta Napolitana


Οι ντομάτες είναι στην εποχή τους, πιο γευστικές και ζουμερές από ποτέ, και γιαυτό πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε φτιάχνοντας την καλύτερη σάλτσα Napolitana.


Υλικά(για 1 πακέτο μακαρόνια): 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι 
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό 
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 κ.σ. βαλσάμικο
αλάτι - πιπέρι 
μακαρόνια ολικής άλεσης

> Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι τα σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι για 5 με 7 λεπτά σε σιγανή φωτιά. 
> Ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα βασιλικού και ρίχνουμε στο τηγάνι. 
> Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες (όχι ψιλοκομμένες) και τις αφήνουμε στην άκρη.
> Σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφήνουμε να εξατμιστεί για ένα λεπτό.
> Προσθέτουμε τις ντομάτες με όλα τα ζουμιά από το ξύλο κοπής, αλάτι, πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
> Στο τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα. 
> Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με το χρόνο του κατασκευαστή. 
> Αφού είναι έτοιμα, κρατάμε μια κούπα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
> Αν δούμε ότι είναι κάπως πηχτά ρίχνουμε από το νερό που έχουμε κρατήσει. 
> Σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό. 


Tip > Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι για τη σάλτσα μπορείς φυσικά να τη φτιάξεις και σε κατσαρόλα.

Σε 30 λεπτά έχεις ένα θρεπτικό και άκρως υγιεινό πιάτο. Προτείνω μικρότερη μερίδα των ζυμαρικών για να συνδυάσεις το γεύμα σου με σαρδέλα ψητή

Η Διατροφολόγος Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά σχολιάζει: τα ζυμαρικά, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, συνήθεια απόλαυσης για τους περισσότερους. Τα ζυμαρικά ανήκουν στους υδατάνθρακες οι οποίοι είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ενέργεια εγκεφάλου και σώματος. Προτιμάμε να τα συνοδεύουμε με πηγή πρωτεΐνης, αφού με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε καλύτερο κορεσμό και με μεγαλύτερη διάρκεια και συγχρόνως κρατάμε τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος σταθερά. Η σαρδέλα, ένα ψάρι ευρέως διαδεδομένο και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, βιταμίνη D, B12 και πρωτεΐνες. Μια μερίδα σαρδέλες ψητές μας δίνει μόνο 180 θερμίδες. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις