Guacamole


Μεξικάνικη παραδοσιακή σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Ότι καλύτερο να το χρησιμοποιήσεις ως συνοδευτικό, σε αραβική πίτα, ντιπ με nachos, ακόμη και για σαλάτα, όπως έκανα και εγώ!


Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο 
ξύσμα και χυμό από 2 lime
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1/2 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι 
1 ντομάτα μικρή 

> Πιέζουμε με ένα πιρούνι, για να λιώσουμε το αβοκάντο, μέχρι να πάρει το μείγμα διαφορετικές υφές. Θέλουμε να έχει μικρά και μεγάλα κομμάτια.
> Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα lime, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
> Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μείγμα. 
> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 
> Σερβίρουμε σε μπολάκια, σαν ατομική σαλάτα, μαζί με πεντανόστιμα μαμαδίστικα μπιφτέκια. 


> Για επιπλέον γεύσεις και αρώματα μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο κόλιανδρο και δυόσμο, όπως το κάνει ο Άκης Πετρετζίκης. Δες εδώ το βίντεο της συνταγής για να φτιάξεις και εσύ το καλύτερο Gouakamole. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις