Guacamole
Μεξικάνικη παραδοσιακή σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Ότι καλύτερο να το χρησιμοποιήσεις ως συνοδευτικό, σε αραβική πίτα, ντιπ με nachos, ακόμη και για σαλάτα, όπως έκανα και εγώ!
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
ξύσμα και χυμό από 2 lime
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1/2 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1 ντομάτα μικρή
> Πιέζουμε με ένα πιρούνι, για να λιώσουμε το αβοκάντο, μέχρι να πάρει το μείγμα διαφορετικές υφές. Θέλουμε να έχει μικρά και μεγάλα κομμάτια.
> Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα lime, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
> Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μείγμα.
> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
> Σερβίρουμε σε μπολάκια, σαν ατομική σαλάτα, μαζί με πεντανόστιμα μαμαδίστικα μπιφτέκια.
> Για επιπλέον γεύσεις και αρώματα μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο κόλιανδρο και δυόσμο, όπως το κάνει ο Άκης Πετρετζίκης. Δες εδώ το βίντεο της συνταγής για να φτιάξεις και εσύ το καλύτερο Gouakamole.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου