Μπάρες Βρόμης με Βούτυρο Κάσιους


Πολλές φορές θέλεις ένα γρήγορο πρωινό να σε περιμένει στο ψυγείο σου το πρωί.
Αλλά ακόμα και να πάρεις ένα χειροποίητο σνακ μαζί σου στη δουλειά ή την εκδρομή.


Σου έχω φτιάξει τις πιο νόστιμες μπάρες με πολύ απλά υλικά που σίγουρα θα σε ξετρελάνουν.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και άκρως υγιεινή.


Υλικά:
2 μπανάνες
5 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. βούτυρο κάσιους
4,5 κούπες βρόμη
50 gr μαύρη σοκολάτα με 65% κακάο

> Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
> Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το βούτυρο κάσιους.
> Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά, μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να γίνουν λίγο πιο ρευστά.
> Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρόμη.
> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
> Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
> Απλώνουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο παντού.
> Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
> Αφού ψηθεί το αφήνουμε όπως είναι μέσα στο ταψάκι για να κρυώσει καλά.
> Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το κομμάτι μας και το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.
> Κόβουμε τις μπάρες στο μέγεθος που επιθυμούμε.
> Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε πάνω από τις μπάρες.


> Όπως είναι με τη λαδόκολλα τις βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη να παγώσει η σοκολάτα.


> Τυλίγουμε τις μπάρες σε κομμάτια μεμβράνης όπου μπορούμε να τις διατηρήσουμε έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο. 


Και κάπως έτσι θα είναι το πρωινό σου, όταν θα βρεις έτοιμες, τις πιο νόστιμες μπάρες βρόμης στο ψυγείο σου. 


Συνδυάζεται απολαυστικά με ένα φρέσκοστημένο χυμό ροζ γκρέιπφουτ



    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις