Tortilla Omelet
Σου έχω φτιάξει το πιο νόστιμο και εύκολο, αλμυρό πρωινό, και όχι μόνο!
Υλικά:
1 τορτίγια ολικής άλεσης
1 πιπεριά κόκκινη
2 φύλλα μαρουλιού
2 φέτες κασέρι χαμηλών λιπαρών
4 αυγά
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
> Ψιλοκόβουμε την πιπεριά σε μικρά καρέ.
> Πλένουμε το μαρούλι και το αφήνουμε να στεγνώσει.
> Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά για την ομελέτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Πάντα χρησιμοποιώ 1 κρόκο και 3 ασπράδια.
> Ψήνουμε την ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
> Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και τοποθετούμε την τορτίγια για να ψηθεί.
> Την αφήνουμε 1 με 2 λεπτά από τη μια μεριά και την γυρίζουμε από την άλλη.
> Στη ζεστή και ήδη ψημένη μεριά, ξεκινάμε και στρώνουμε τα υλικά.
> Αρχικά απλώνουμε το κασέρι και το αφήνουμε λίγο για να λιώσει.
> Αφαιρούμε την τορτίγια από το τηγάνι και την αφήνουμε σε ένα ξύλο κοπής για να συμπληρώσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
> Τοποθετούμε το μαρούλι, την ομελέτα και τις πιπεριές.
> Κλείνουμε πρώτα τις άκρες και στη συνέχεια τη γυρνάμε ρολό.
> Τοποθετούμε ξανά στο τηγάνι, από 1 με 2 λεπτά στην κάθε πλευρά, για να σταθεί και να κλείσει ομοιόμορφα.
> Αν κάποιος θέλει να ψήσει την πιπεριά και να μην την καταναλώσει ωμή: ψήνουμε την πιπεριά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά για την ομελέτα.
> Εδώ μπορείς να δεις τον τρόπο που γεμίζουμε και τυλίγουμε μια τορτίγια, από τη συμμετοχή μου στο Cook Challenge στο στούντιο του Σεφ "Αλέξανδρο Παπανδρέου", για τα Marie Claire Blog Awards 2018.
> Φυσικά η τορτίγια είναι ιδανική επιλογή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα.
> Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι, μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος σοταρισμένη με BBQ sause, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, τριμμένο τσένταρ, ντομάτα, φρέσκο κόλλιανδρο και φυσικά αβοκάντο.
Αντί για πιπεριά τι θα μπορούσα να βαλω;
ΑπάντησηΔιαγραφή