Whole Grain Bread - Ψωμί Ολικής Άλεσης


Χειροποίητο ψωμί ολικής άλεσης για να πάρει το πρωινό σου άλλη αξία και γεύση!


Ψωμί Ολικής Άλεσης
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
300 γρ. χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
αλάτι (προαιρετικά)

> Σε χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
> Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ζυμώνουμε.
> Στη συνέχεια πλάθουμε το καρβελάκι μας και τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
> Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. * η γιαγιά μου το σκέπαζε και με ότι κουβέρτα βρισκόταν μπροστά της - κάνει δουλειά *
> Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
> Ένα τέλειο πρωινό με το χειροποίητο ψωμί ολικής άλεσης που φτιάξαμε, είναι να συνδυάσουμε χειροποίητη healthy μαρμελάδα με μήλο και αχλάδι μαζί με ελάχιστο τυρί κρέμα.


Healthy Μαρμελάδα με Μήλο & Αχλάδι 
Υλικά:
3 αχλάδια
1 μήλο
1 κ.σ. μέλι
2 κ,σ, ζάχαρη

> Αρχικά να σας πω πως έβαλα τα φρούτα που είχαν ωριμάσει στο ψυγείο μου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε όσα μήλα ή αχλάδια θέλετε ή έχετε.
> Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα φρούτα χωρίς τη φλούδα.
> Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα φρούτα μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη.
> Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τα φρούτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
> Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπλεντάρουμε τα φρούτα μέχρι να βγει η τέλεια μαρμελάδα.
> Αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να κρυώσει καλά.
> Διατηρούμε στο ψυγείο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις